Tripel

De hop meneer zou de hop meneer niet zijn als hij de Tripel geen hoppigere draai zou geven. 7 maart was het de dag om de Tripel te gaan brouwen. Losjes gebaseerd op de klassieker die natuurlijk iedereen kent, de Westmalle Tripel. Niet te ingewikkeld, maar toch een bier om naar uit te kijken.

De granen: Dutch pale Ale mout zorgt voor de volle smaak, havervlokken voor de body en een stevige schuimkraag. Het schepje suiker om toch die kenmerkende droge Westmalle afdronk te bereiken.

De Hankse wilde hop voor de bitterheid en daarnaast iets minder klassiek aangevuld met het fruitige palet van de Amerikaanse Columbus en Citra hoppen.

Voor de vergisting tot een flinke 8.5% vol alchol is de Mangrove Jack’s M31 Belgian Tripel ingezet, deze gist weet elke keer weer de juiste om fruitige kruidigheid omhoog te halen.

Het recept:

18 liter Raamsdonksveer’s kraanwater

3.5kg Dutch Pale Ale mout (7 EBC)
0.2kg Havervlokken (2 EBC)
0.7kg kristalsuiker

75 minuten hopgift

25 gram Wilde Hop (Hank NL)

10 gram Columbus (US)

15 minuten hopgift

10 gram Citra (US)

5 minuten hopgift

40 gram Citra (US)

maarten
  • maarten