De Hangse Hazy IPA

13 maart 2021 was de dag voor de eerste IPA, welke in het nieuwe vergistingsvat tot zo’n 6.0% vol. alchol vergist zou worden.

Een tikje hop in de kook voor de fijne bitters en flink wat hop na het einde van de kook en natuurlijk ook in de dryhop om er een echte fruitbom van te maken.

De “standaard” pilsmout voor een schone lei, aangevuld met havervlokken en gepofte tarwe voor een kranige schuimkraam en granige afdronk.

De giststarter van Weast 1318 London ale zorgt al snel voor een flinke krausen en na een goede dag is het al tijd voor de NEIPA stijl hopgift, op de helft van de hoofdvergisting.

Het recept:

22 liter Raamsdonksveer’s water

5.25kg Dingemans Pilsmout (3 EBC)
0.8kg Havervlokken (2 EBC)
0.4kg Torrefied wheat (4 EBC)

30 minuten hopgift

40 gram El Dorado

25 gram Columbus

Vlam uit hopgift

100 gram El Dorado

50 gram Citra

1e dryhop

50 gram Citra

2e dryhop

50 gram Mosaic

maarten
  • maarten