De Hangse Hazy Batch 2

15 mei 2021 was de dag voor de batch 2 van De Hangse Hazy IPA, de 1e batch viel in de smaak en de voorraad was snel op dus het was tijd voor een nieuwe brouwdag.

Aan het originele recept hebben we iets gesleuteld, de warme hopgiften later, een andere gist en het volume opgeschaald. Ook is de waterbehandeling afgestemd op een ronde afdronk, 3:1 verhouding Chloride/Sulfaten.

Het tikje hop in de kook is verplaatst naar de whirlpool, de dryhop is natuurlijk gebleven om er een echte fruitbom van te maken.

De “standaard” pilsmout voor een schone lei, aangevuld met havervlokken en gepofte tarwe voor een kranige schuimkraam en granige afdronk.

Deze keer hebben we de droge gist van Mangrove Jack’s gebruikt, de M66 variant met extra enzymen voor de hazy & hoppige bieren.

Het recept:

30 liter Raamsdonksveer’s water

6.7kg Dingemans Pilsmout (3 EBC)
1.0kg Havervlokken (2 EBC)
0.6kg Torrefied wheat (4 EBC)

Whirlpool hopgift, 10 minuten op 75 graden Celcius

105 gram El Dorado

30 gram Columbus

25 gram Mosaic

1e dryhop

35 gram Citra

35 gram Mosaic

2e dryhop

30 gram Citra

30 gram Mosaic

maarten
  • maarten